На українсько-словацькому кордоні затримали мікроавтобус із перебитими номерами

Сьогодні (21.01.21) інспектори митногопосту «Ужгород» Закарпатської митниці Держмитслужби спільно з прикордонникамивиявили порушення, пов’язане з ввезенням громадянином України на митнутериторію мікроавтобуса «Mercedes-Benz» із перебитими номерними позначеннями кузова.
33-річний річний водій транспортногозасобу марки «Mercedes-Benz»,моделі «Sprinter», повертаючись з Німеччини, під час митно-прикордонного контролю накордоні обрав «червоний коридор». Крім паспорта, подав свідоцтво про реєстраціюмікроавтобуса з вітчизняними реєстраційними номерними знаками.
Втім у митників та прикордонників виниклисумніви щодо достовірності номерного позначення кузова наявного на транспортномузасобі та зазначеному у свідоцтві про реєстрацію.
Відтак, під час проведення поглибленогомитного огляду мікроавтобуса стражі кордону звернули увагу, що навколономерного позначення кузова в передній частині є деформація та збільшеннялакофарбового покриття. Тож, за допомогою викрутки інспектори під капотом умоторному відсіку демонтували металеву пластину в передній частинітранспортного засобу із номерним позначенням кузова. Під металевою пластиною виявилосяінше номерне позначення кузова, яке, схоже, і є заводським.
Тож, подавши документи, що містятьнеправдиві відомості щодо номерного позначення кузова транспортного засобу,відносно українця складено протокол за ч.1 ст. 483 Митного кодексу України.Мікроавтобус, попередня вартість якого складає понад 300 тисяч гривень, вилучено до рішення суду.
Дана стаття передбачає штраф у розмірі 100% вартості,в даному випадку мікроавтобуса, та його конфіскацію.
Пресслужба Закарпатської митниці Держмитслужби