Українець показав платіжку за опалення в 10 тис. грн: накопичив “боргів” понад 118 тисяч

Киянин Станіслав Липовський опублікував у соцмережах платіжку за опалення. У грудні йому нарахували більш ніж 10 тис. грн за опалення квартири в понад 100 кв. м. “Як вам така арифметика”, – обурився українець.

У своїй публікації житель столиці розмістив платіжку, в якій “замалював” суму боргу, однак залишив QR-код, за допомогою якого вдалося з’ясувати: тільки за опалення він накопичив борг у розмірі понад 70 тис. грн,  повідомляє OBOZREVATEL.

Платіжка за комуналку

Одна з причин, через яку могла виникнути така заборгованість, – відсутність лічильника на опалення. Якщо у всьому будинку в квартирах встановили теплолічильники, ті, хто залишився без них, мають оплачувати різницю між показником будинкового лічильника і всіх квартирних лічильників. Загальні борги за комуналку зазначеної квартири сягли понад 118 тис. грн.

Який борг накопичив українець

Зазначимо, в Україні з лютого Кабінет міністрів знизив тариф на газ приблизно на 30% до 6,99 грн. У підсумку опалення будинку блакитним паливом може подешевшати з 5,4 до 3,8 тис. грн.

Це випливає з нормативів споживання газу. Так, у середньому українці витрачають на опалення одного квадратного метра 11 кубів газу. Якщо площа будинку становить 50 квадратів, на місяць може піти 550 кубів. Зараз деякі постачальники в регіонах продають блакитне паливо за 9,9 грн/куб.

ЗакарпатПост