Як учора в ужгородському скансені день селфі відзначали. ВІДЕО

Акція “День селфі в музеї” віддулася нині в Ужгородському скансені. Про це сказала старша наукова співробітниця музею Ярміла Басараб. За її словами, у скансені “День селфі” відзначили вп’яте.

Ярміла Басараб розповіла, що ужгородський скансен долучився до міжнародної ініціативи, яку практикують музеї світу у Міжнародний день музеїв, повідомляє Суспільне.

Яна Ковач зробила своє фото на тлі хатинки в ужгородському скансені. Про “День селфі у музеї”, каже, дізналася із соціальних мереж.

“Мої фото виглядають, як ніби я в якомусь селі надзвичайно старовинному на фоні цих будиночків. Погода сьогодні досить посприяла цьому. Вони виглядають чудово, неймовірно”, — каже дівчина.

Біля дерев’яного будиночка сфотографувався і Володимир Галатиба. “Давно вже планував сюди зайти, але не було часу, а зараз якраз трапилася така нагода, що можна зайти і познімати селфі”, — сказав Володимир.

Людей, які хотіли взяти участь в акції, до скансену впускали безкоштовно. Для цього потрібно було підійти до каси та сказати “День музейного селфі”, розповіла старша наукова співробітниця Ярміла Басараб.

“Необхідно зробити фото на фоні улюбленого об’єкту, або експонату, що сподобався. Опублікувати її в соціальній мережі із певним хештегом. Ми його написали на музейній сторінці, щоб ми могли відстежити усі селфі, зроблені в музеї. І далі таким методом відбору фото, де найбільше лайків, отримає музейний подарунок. Таку акцію придумали, щоб підтримати і розвивати, взагалі, цікавість до музеїв”, — розповіла Ярміла Басараб.

Переможців, за словами співробітниці, визначать за два тижні.

Нагадаємо, музеям просто неба дозволили працювати в період локдауну. До його закінчення в ужгородському скансені виставкові зали будуть закритими для відвідувачів. Будиночки ж оглядати можна.

ЗакарпатПост