АНОНС. На Закарпатті є унікальна криниця для зцілення очей

Цікаво, що назву Перечинське Яслище, де знаходиться криниця, отримало від того, що неподалік колись були ясла, де подорожуючі могли нагодувати тварин і напоїти їх із водойми живильною прохолодою.

«Колись, пригадую, в дитинстві, щоранку до джерела приходив один старий чоловік протирати водою очі. Вони його боліли і він намагався вилікувати їх. Кажуть, що вода йому допомагала»,- розповідає далі баба Марія.

Жінка важко зітхає і далі додає:

«У племінниці моєї знайомої з Ужгорода сльозилися і запухали очі. Тому я кілька разів привозила їй цієї водички. Вона нею вмивалася. Незабаром дівчина справді одужала. Це було років 12 тому. Але вона  мені досі вдячна за джерельні ліки».

До нас підходить чоловік співрозмовниці дід Василь.

«Про джерело питаєте, – цікавиться. – Бачите, на що його перетворили! Я з дитинства чув про його чудодійну силу. Мій батько малим упав і сильно пошкодив око. Грошей на лікарів не було, то були 1900-ті роки. Люди жили дуже бідно. Його мати повела до криниці і вмила обличчя. Так проробила тричі після заходу сонця і все… батько зцілився. До самої смерті мав ідеальний зір. Ми всі в дитинстві милися водою з цього джерела. Раніше воно було невідомим, але після того, як про нього написала газета «Поради здоров’я», почали сюди їхати люди з інших областей»

Баба Марія знову оживилася і перебила чоловіка, аби поділитися ще однією історією.

 «Якось біля мене зупинився автомобіль. Вийшла жінка і питає: «Де у вас криниця для зцілення очей?» Я одразу й не зрозуміла про що йде мова. Аж потім здогадалася, що вона мала на увазі джерело. Показала їй. Незнайомка зізналася, що приїхала аж із Київщини. Її дочка обпекла собі обличчя, пошкодила очі. Тож згорьована мати захотіла повезти додому своїй дитині диво-води. Не знаю, як потім склалася в неї доля, але жінка дуже вірила, що джерельна водиця їй допоможе», – запевнила вона • Повний матеріал читай у свіжому номері газети ЯСНО Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост