Мирослав Горват розповів, що було насправді причиною конфлікту у Виноградові в лікарні

Ось що написав Мирослав Горват у соцмережі:

“Вчора був дуже прикрий інцидент. У Виноградові в лікарні від ускладнень цукрового діабету помер 40-арічний ром. Це трагедія для родини, тим паче, що Раджа вже кілька днів перебував у лікарні, зокрема реанімації.

За цей час лікарі родині не казали про стан пацієнта, а вчора повідомили, що той помер. Я говорив із родичами. Вони в горі та шоці, ніяк не могли повірити, що таке трапилося. Тому хотіли побачити померлого. Але їх не впустили у лікарню. Нікого! І це викликало дуже бурхливу реакцію, аж до побитих вікон та втручання поліції. Я розумію, що в час пандемії є обмеження, я розумію, що лікарі мають не одного пацієнта, але тут наочна комунікаційна проблема. Роми не вперше стикаються з тим, що лікарі нас ігнорують, не дають інформації про рідних. Звісно, що є проблеми і в наших громадах, саме тому варто налагоджувати комунікацію, варто вчитися поважати один одного та вчитися врешті людяності. Вчорашня ситуація лише прецедент, який демонструє величезну системну проблему, яку мусимо разом вирішити.

P.S. Я щиро співчуваю родині, котра втратила молодого чоловіка. Вічна йому пам’ять. Боже прийми та упокій його душу”, – йдеться у дописі.

ЗакарпатПост