Нова соціальна мережа стає модним явищем. Ви просто розмовляєте

Це лише за запрошенням, і нічого не робити, як поговорити з іншими членами в режимі реального часу. Популярність соціальної мережі Clubhouse різко зростає ще й тому, що ми починаємо сумувати за звичайною балаканиною в пандемії.

Поки що лише власники iPhone або iPad можуть завантажити додаток соціальної мережі Clubhouse, і лише ті, хто отримав запрошення від існуючого члена, можуть фактично підписатись на нього, пише чеський сайт idnes.

Ви не можете писати або надсилати фотографії в мережі, єдиною формою спілкування є голосовий дзвінок з іншими користувачами у віртуальній кімнаті. Ми можемо уявити клуб як такий віртуальний VIP-клуб, де різні ентузіасти технологій, відомі імена Інтернету, але також знаменитості стоять у кластерах різного розміру. Вони розмовляють між собою про те, яка поточна тема кімнати. Потім ви можете або приєднатися до дзвінка, або просто пасивно слухати розмову як такий подкаст.

Соціальна мережа не архівує жодного її вмісту, і оскільки все відбувається в режимі реального часу, ви можете зафіксувати із запізненням, наприклад, лише останній фрагмент дискусії, а як тільки віртуальна кімната закриється, у вас немає можливості поверніться і послухайте що-небудь ретроспективно. Таким чином, обговорення модерації поки що є досить складним, і в майбутньому це, безумовно, буде великим викликом для мережевих адміністраторів із зростаючою кількістю користувачів.

Магія цієї мережі полягає саме в її ексклюзивності, оскільки вона (ще) не перевантажена користувачами, і складається враження, що ви перебуваєте в вишуканій компанії людей, з якими можна обговорювати різні теми або навіть встановлювати нові робочі контакти. Це теж цілком так, адже мережа поки що об’єднує людей з Інтернет-середовища, яким є що сказати один одному і теоретично можуть налагодити певну співпрацю.

Однак водночас Клубний будинок виконує і функцію звичайного пабу, де ми зазвичай зустрічаємось із друзями чи зустрічаємося з новими людьми та просто говоримо про все можливе за одним столом. Це неможливо за сучасних умов заходів щодо коронавірусу, саме тому люди вдаються до такої альтернативи. Наважусь сказати, що без коронавірусу та обмеження міжособистісних контактів Клубхаус було б набагато важче забезпечити. У будь-якому випадку, вам потрібно потрапити в потрібну соціальну сферу або вам пощастить шукати запрошення в Інтернеті.

Однак, коли ви отримаєте запрошення, вам має бути щонайменше вісімнадцять років, щоб увійти в клуб. Клубний будинок родом із США, де він працює з кінця минулого року. Саме там він поширився в діловому секторі і досяг Європи, а останніми днями і Чехії. І тут утворюються перші громади. Ви можете зустріти чеську кімнату в клубі майже без зупинок.

Тільки час покаже, чи стане клубний клуб справді великим явищем чи просто короткочасною популярною справою. Це також залежить від того, чи скоро ми зможемо зустрітися з іншими людьми особисто, чи заходи щодо коронавірусу будуть з нами ще довший період часу. Це досить важливі фактори, які визначатимуть успіх цієї соціальної мережі.

ЗакарпатПост