Закарпатське джерело, що зцілює очі, завалили сміттям

Ви чули про закарпатське джерело, що зцілює очі? До нього колись їздили мало не з усієї України і шукали порятунку для хворих очей. А зараз цю унікальну цілющу криницю закидали будівельним матеріалом, сміттям та асфальтом. Один раз його вже очищали, та зараз джерело знову у дуже занедбаному стані. Колись люди вірили у цілющу силу води і з повагою ставились до природи, а вона, у свою чергу, віддячувала їм своєю потужною силою. На жаль, тепер закарпатські водойми, принаймні більшість, потопають у бруді і страждають від людської безгосподарності.

Колись про унікальне джерело у Перечина писала газета «Поради здоров’я». А нині в пошуках цілющої води до нього відправилась газета «ЯСНО».

Знаходиться джерело у Перечині між мікрорайонами Яслище та Поташня, прямо біля центральної дороги Н-13. Але знайти джерело досить важко, тим більше,  що криницю завалено сміттям. Після того, як там робили дорогу, її завалили асфальтом… Знаходиться джерело під горою, у дуже гарному місці.

За словами старожилів, вода тут кришталево чиста, ароматна і свіжа, але головне –  лікувальна…. Просто до неї треба добратись, розчистивши завали… До джерела багато років ходили вмиватися ті, у кого є проблеми із очима. Навіть називалося джерело криницею сліпих.

Загалом цілющі джерела відомі ще з біблійних часів. У християнських обрядах вода відіграє дуже важливу роль. У освяченому вигляді вона  є символом Божої благодаті. Як відомо з Біблії, навіть Іван Предтеча хрестив людей водою, а Ісус Христос приймав хрещення у Йордані, що знаменувало  оновлення і відродження людського життя. Досі християни щороку освячують воду і вона зберігається протягом тривалого часу, більше того, її з вірою використовують, як ліки для душі і тіла.

Чудодійні водойми є і в багатьох куточках нашого краю. А Закарпаття взагалі славиться не тільки мальовничими горами, свіжим чистим повітрям, але й дивовижними ріками, струмками та криницями. Шкода лише, що до чудодійної сили природи вдається все менше наших земляків, натомість, переважна більшість харчується хімічними продуктами і зловживає аптечними ліками, які, як відомо, мають масу побічних ефектів.

ЗакарпатПост