На Закарпатті майстер лісу вирубав більше сотні здорових буків

Закарпатською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно майстру лісу держпідприємства «Мокрянське ЛМГ» за фактом службової недбалості, яка спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

За інформацією слідства, службовець допускав проведення незаконних рубок на ввіреній йому території лісництва. При цьому, неналежно виконуючи свої службові обов’язки, не проводив належних контрольних перевірок. Унаслідок таких дій працівника лісової охорони без дозвільних документів зрубано понад сотню дерев буку. Як засвідчила експертиза, збитки державі склали понад 1,6 млн грн.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснювали співробітники ТУ ДБР, розташованого у м. Львові, за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури. Оперативний супровід забезпечувало УСБУ в Закарпатській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

ЗакарпатПост