Ліниві пельмені! Дуже смачно, незвично і швидко

Що не кажіть, а байдужих до домашніх пельменів майже не існує! Вони дуже смачні. Один мінус – надто багато часу займає ліплення. Але є спосіб зробити пельмені швидко. Для цього, аби заощадити час можна купити пачку листково-дріжджового тіста і готовий фарш. Тісто розкачати, змастити фаршем, закрутити у рулет, порізати його на кільця, які потім потрібно обсмажити в олії на сковорідці. Подавати можна із грибним соусом, заливкою або сметаною. Порізані рулетки можна заморозити у морозильній камері і випекти будь-коли. Якщо ж у вас є вільний час, тісто і фарш можна зробити самостійно. Крім того, їх можна приготувати у заливці, пише газета ЯСНО.

Тісто

• 2 яйця

• 1 склянка води

   (бажано мінеральної)

• 0,5 чайної ложки солі

• борошно.

Фарш

• 500 г фаршу

• 2 цибулини

• сіль, перець за смаком

Заливка

• 1 цибулина

• 1 морквина

• 20 г вершкового масла

• 3 столові ложки сметани

   сіль, спеції.

Рекомендуємо також рецепт борщу із грибними пельменями.

Приготування:

Спочатку слід приготувати тісто для пельменів.

У глибокій посудині вінчиком чи виделкою збити 2 яйця. Додати сіль за смаком, долити 1 склянку води. Воду бажано використати мінеральну.

Поступово досипати по кілька ложок попередньо просіяного борошна. Добре вимісити все тісто спочатку ложкою, а згодом руками.

Вимішене тісто викласти на стіл, присипаний борошном, сформувати з тіста кулю.

Сформовану кулю накрити сухим рушником і залишити на 30 хвилин «відпочити».

Для начинки натерти на дрібній терці або змолоти в блендері 2 цибулини.

Подрібнену цибулю додати до 500 г фаршу. Посолити, поперчити за смаком і добре все вимішати.

Тепер час приготувати заливку, в якій будуть готуватися ліниві пельмені. Для цього спочатку 1 цибулину слід дрібно порізати, 1 морквину потерти на грубій тертці.

На велику широку пательню додати масло. Нарізані овочі підсмажити до золотистого кольору, покласти 3 столові ложки сметани і добре перемішати. Коли заливка закипить, відставити пательню.

Взяти готове тісто і розділити його на кілька частин. Кожну з частин тоненько розкачати, намастити шаром раніше приготовленого фаршу, скрутити в тонкий тугенький рулетик і порізати поперек на шматочки по 3-4 сантиметри.

Готові ліниві пельмені поставити в один шар зрізами донизу на овочево-сметанну заливку в глибоку посудину, в якій можна буде готувати на вогні, або в ту саму пательню, де готувалася заливка.

Долити води, щоб не доходила до краю пельменів на 5 міліметрів, поставити на середній вогонь, довести до кипіння, після чого зменшити температуру до мінімуму і тушкувати під кришкою ще 15 хвилин.

Готові ліниві пельмені викласти в порційні тарілки, попередньо давши зайвій воді стекти, прикрасити зеленню. Можна подавати зі сметаною.

ЗакарпатПост