До мовного омбудсмена з 16 січня надійшла перша скарга із Закарпаття

До Секретаріату Уповноваженого із захисту державної мови, починаючи з 16 січня надійшло 407 скарг і звернень громадян.

Про це йдеться на сторінці Уповноваженого в Фейсбуці.

“Станом на 11:00 1 лютого на адресу Секретаріату Уповноваженого із захисту державної мови із 16 січня надійшло 407 скарг і звернень громадян”, – йдеться у повідомленні.

Найбільша кількість скарг продовжує надходити з Києва та Київської області (усього із 16 січня – 210). Із Львівської області – 28, Одеської – 22, Харківської – 15, Вінницької – 7, Дніпропетровської – 6, Запорізької – 5, Полтавської – 5, Луганської – 4. Також на адресу Секретаріату надійшли звернення із Донецької, Сумської, Миколаївської, Волинської, Рівненської, Чернівецької, Кіровоградської, Тернопільської та Закарпатської областей (по 1-2 звернення).

Зазначається, що більшість скарг і звернень стосуються відсутності української версії сайтів інтернет-видань та сайтів інтернет-магазинів (244), про порушення своїх прав у сфері обслуговування заявили 85 громадян. Щодо розміщення зовнішньої реклами недержавною мовою надійшла 41 скарга, щодо порушення мовного законодавства в галузі освіти надійшло – 8, щодо порушення мовного законодавства посадовими особами органів державної влади та органів місцевого самоврядування – 7.На телефонну лінію Секретаріату за наданням додаткової інформації та консультацій звернулося близько 100 осіб.

ЗакарпатПост