Зведення багатоповерхівки на площі Постолакі в Ужгороді: рішення депутатів. ВІДЕО

Питання забудови земельної ділянки з зеленою зоною на площі Постолакі в Ужгороді зняли нині з розгляду сесії міськради. Про це повідомив міський голова Богдан АндріївЗа словами депутата від фракції партії “Рідне Закарпаття” Віталія Глаголи, територія, про яку йдеться, — у приватній власності і там хотіли звести багатоповерхівку, повідомляє Суспільне Закарпаття

Нагадаємо, площу перейменували з площі Бабушкіна у 2015-му. Назвали її на честь загиблого на сході України бійця 128-ї бригади майора, ужгородця Віталія Постолакі. Нині на сесію прийшли його побратими.

Сесія Ужгородської міськради розпочалася зі звернення громадян. Михайло Штура представився учасником бойових дій і хотів почути роз’яснення щодо забудови зеленої зони на площі Віталія Постолакі.

Міський голова Богдан Андріїв сказав, що на площі Постолакі відсутня будь-яка можливість забудови

“Це є в критичних зауваженнях, ми ці питання розглянули. Вони йдуть не на користь заявників (забудовників). Їхні прохання відхилені”, — сказав міський голова.

Щодо питання забудови на площі Постолакі звертався і депутат міськради від фракції партії “Рідне Закарпаття” Віталій Глагола.

“На площі Постолакі люди звикли її вважати зеленою зоною. Там планували побудувати чотириповерхівку. Я запропонував залишити зелену зону й внести зміни до детального плану. Зараз управління архітектури і містобудування має зробити ці зміни. І тільки після цього за нього мають проголосувати. Тобто з сесії його зняли”, — сказав депутат.

Головний архітектор Ужгорода Олег Боршовський сказав: проти забудови зеленої зони на Постолакі виступили і місцеві жителі.

«На громадських слуханнях власник земельної ділянки запропонував, що він там планує будувати індивідуальний житловий будинок – 3,5 поверхи, — розповів Олег Боршоаський. — Ми то підключили, пройшли всю і містобудівну раду, і громадські слухання. Але після тих всіх моментів, які ми сьогодні розглядаємо, заперечення було від мешканців прилеглої території. Ми відклали розгляд цього питання. Зараз ми відпрацювали детальний план зеленої зони”.

Власника земельної ділянки на сесії не було. Суспільне намагається знайти його контакти і готове оприлюднити його позицію щодо цього питання.

ЗакарпатПост