В Україні може з’явитися Нью-Йорк: парламентський комітет рекомендує перейменувати селище

Інститут національної пам’яті підтримує таку ініціативу.

Комітет Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування рекомендує перейменувати селище Новгородське Бахмутського району Донецької області на Нью-Йорк, повідомляє ТСН.

Відповідне рішення було ухвалене назасіданні Комітету 3 лютого.

“Є пропозиція підтримати подання Донецької обласної військово-цивільної адміністрації щодо перейменування селища Новгородське Бахмутського району Донецької області на селище Нью-Йорк та доручити народним депутатам України – членам Комітету – розробити і внести на розгляд парламенту проект постанови про перейменування селища”, – сказав голова Комітету, народний депутат від “Слуги народу” Андрій Клочко.

Зазначається, що в ухваленому рішенні Верховній Раді рекомендується проєкт постанови про перейменування селища ухвалити в цілому.

Під час обговорення цього питання було зазначено, що Нью-Йорк – це історична назва селища, яка використовувалася до 1951 року і, що Інститут національної пам’яті підтримує таку ініціативу.

Варто зазначити, що селище Новгородське розташоване у Донецькій області на річці Кривий Торець за 10 км від Торецька та за 38 км від окупованого Донецька.

ЗакарпатПост