Закарпатець поцілував померлу сусідку – і сам помер

• Що стало причиною страшної трагедії?

• Чому померлих видають родичам у пакетах

• Після того як жінку підключили до апарату, вона померла

Життя молодої вчительки однієї з сільських шкіл Закарпаття трагічно обірвалося у середині липня. Сиротою залишився неповнолітній син, вдівцем – чоловік. Кілька днів в Оксани була підвищена температура, після чого родина звернулася за медичною допомогою. Жінку госпіталізували, зробили аналізи та підключили до апарату штучної вентиляції легень. Потім ввели у стан штучної коми, з якої вона так і не вийшла, пише газета ЯСНО.

Хворобу у родину приніс Андрій. Чоловік саме повернувся із заробітків у Чехії. В нього боліло горло, але жодних інших симптомів не було. Потім у матері Оксани, яка проживала разом з молодою родиною  підвищилась температура до 39. Жінка заслабла і злягла. Донька не знала, що з нею, і проконсультувалася з лікарем із райцентру. Той виписав антибіотики і  і Оксана сама колола матір, бо жодна медсестра не хотіла ризикувати. Тест на коронавірус ніхто не здавав, але все село обходило їхню хату десятою дорогою. Потім заболіло горло у 12-річного Артема. У нього були усі симптоми ангіни, але вище 38 температура не піднімалася. Через 4-5 днів йому стало краще. А от Оксані стало дуже погано. В неї ломило все тіло, було важко дихати і температура коливалась між 38,7 та 39,2. Вона пила якісь ліки, а потім чоловік відвіз її до лікарні. Тим часом її мати потроху одужувала і набиралась сил…

Стан Оксани був критичним. Перший день у лікарні робили все можливе, аби її не підключати до ШВЛ, але наступного таки підключили, кажуть, що іншого виходу не було… а ввечері жінка померла.

Тест підтвердив, що в неї був коронавірус, але причиною смерті став тромб у легенях. Трагічна звістка стала для родини шоком. Із діагнозом лікарі намагалися маніпулювати, та в смертному листі таки написали коронавірус… і то після скандалу, який влаштував Андрій.

Додому тіло Оксани привезли у герметично запакованому целофановому мішку. Так же його поклали в домовину. Люди приходили ставити квіти і бачили. Шепталися між собою, що, мовляв, яка молода, а не витримала… Хтось навіть нарікав, що раніше за здоров’я треба було братись, бо в жінки була зайва вага. Марія все це бачила і ще більше плакала, ще б пак – вона втратила єдину доньку! Аби не було зайвих пересудів, жінка розпакувала тіло доньки і всім казала, що донька померла, бо в неї «лопнув тромб» . Старенька боялась, що ніхто не прийде на похорон, що сім’ю будуть у селі засуджувати.

 На похорон таки люди прийшли. І досить багато. Хтось стояв далеко, хтось – зовсім поряд. 72-річний сусід, який любив Оксану, як рідну доньку, бо вона росла без батька і завжди дуже тягнулась до чоловіка, дружила з його доньками, страшенно побивався через її смерть. Він навіть пішов цілувати тіло і побачив, що з нього текла якась рідина… хоча воно давно мало захолоти.  А за кілька днів йому стало погано… і через два тижні старенький помер із тими ж симптомами, що й Оксана.

 Єдина різниця, що відійшов у вічність нещасний прямо у кареті «швидкої». Тоді водій розвернув автомобіль і привіз тіло одразу ж додому…. а медики сказали, що дідуся до лікарні не встигли довезти, та й  там трупи не приймають… якщо родина хоче встановити причину смерті, хай телефонує у морг і окремо замовляє послуги патологоанатома. Цього ніхто не зробив… але доньки  від того, що сталося ще досі не можуть відійти. Загалом у тому селі кілька десятків людей перехворіли хворобою, що за симптомами нагадує коронавірус. І все після похоронів Оксани. Смертей, на щастя, більше не було, але скільки грошей люди витратили на лікування • Ціла стаття надрукована у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост