Угорські лікарі заявили, що не можуть рекомендувати вакцини з Росії та Китаю

Керівництво Угорської медичної палати заявило, що не може рекомендувати використання російської вакцини Спутник V і китайської Sinopharm, через те, що офіційно не були оприлюднені основні характеристики цих препаратів.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Euractiv.

Лікарі направили лист Угорському національному інституту фармацевтики, продуктів харчування і здоров’я (OGYÉI), в якому вказали, що “не можуть з чистою совістю рекомендувати використання цих препаратів колегам”.

Влада Угорщини недавно в рекордно короткі терміни надала обмежений дозвіл на продаж як російської, так і китайської вакцини.

Зіткнувшись з серйозними затримками з поставками інших схвалених вакцин, ЄС залишив можливість для використання китайських і російських вакцин для прискорення вакцинації населення ЄС.

“Якщо російські виробники, китайські виробники відкриють свої документи, продемонструють прозорість, покажуть всі дані … тоді вони можуть отримати … умовний дозвіл на ринок, як і інші”, – заявила на зустрічі депутатам Європарламенту глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Але угорські медичні фахівці поскаржилися, що уповноважений орган не опублікував ці документи, хоча “характеристики продукту є основною умовою використання, щоб гарантувати безпеку пацієнта, встановлюючи правові та етичні заходи захисту лікаря”.

“На сайті OGYÉI немає ніяких документів про використання цих вакцин”, – додали медичні працівники.

ЗакарпатПост