Уряд поверне Україну до поділу на зони карантину

Найближчим часом уряд ухвалить відповідне рішення.

Кабінет міністрів хоче повернути Україну до моделі поділу на зони карантину, пише ТСН.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль 3 лютого під час засідання.

“В Україні наразі спостерігається контрольована і стабільна ситуація щодо поширення коронавірусу. Епідеміологічна ситуація дозволяє повернутись до моделі адаптивного карантину, коли в регіонах будуть встановлюватися різні рівні епідеміологічної безпеки: зелений, жовтий, помаранчевий або червоний”, — повідомив глава Кабміну.

Шмигаль наголосив, що січневий локдаун був дієвим, а також допоміг зменшити навантаження на медичну систему та сприяв розірванню ланцюга захворюваності. У медичних закладах наразі перебуває 18,3 тис. інфікованих. До слова, у грудні ця цифра сягала понад 28 тисяч.

За його словами, протягом найближчих днів уряд ухвалить відповідне рішення. Кожен рівень зонування визначатимуть певні критерії. Міністерство охорони здоров’я має чітко поінформувати про можливі зміни та критерії зонування.

Як повідомлялося, в Україні під час засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 29 січня затвердили календарний план з безкоштовної вакцинації від COVID-19 на 2021 рік. Згідно з календарем, першими в Україні будуть щеплювати медиків стаціонарів COVID-19 та військових у зоні ООС. Їхня вакцинація триватиме упродовж лютого — квітня. На це передбачено 667 тис. доз.

У квітні-травні вакцинують людей віком від 80 років та працівників первинної меддопомоги (передбачено 1,9 млн доз). Всім іншим медпрацівникам робитимуть щеплення у травні-червні (396 тис. доз).

ЗакарпатПост