У Польщі чоловіка посадили на чотири роки за наїзд на собаку

На термін понад чотири роки ув’язнення засудили Рафаля Б. за навмиснийий наїзд на собаку. «Це рішення дуже, дуже несправедливе», — скаржиться осуджений, і погрожує волонтерам.

Рафал Б., який у червні 2019 року в Завадці (Завадського повіту) свідомо наїхав машиною на собаку, засуджений до чотирьох років та трьох місяців ув’язнення окружним судом Ченстохова — пишеinpoland.net.pl з посиланням на olesnica.naszemiasto.pl. 

Судове рішення остаточне. Окрім позбавлення волі, суд заборонив чоловікові мати домашніх тварин протягом 15 років і наклав на нього фінансове стягнення. Окружний суд у Мишкуві, винісши рішення в першій інстанції, засудив Б. до двох років ув’язнення.

Злочин Б. вчинив у червні 2019 року. Проїжджаючи службовим автомобіль через Завадку, зустрів маленьку собаку, яка лежала на дорозі. Він двічі наїхав на тварину. Реєструючи все на мобільний.

Відео потрапило в Інтернет. На ньому видно, як чоловік навмисно наїхав на собаку, яка лежала на дорозі. Спочатку він проходить над його тулубом, а потім над головою. Автор запису серед іншого кричить собаці «вставай» і «тепер ти не вмієш ходити, тепер ти на голові», весь час використовуючи ненормативну лексику. Після арешту чоловікові було пред’явлено звинувачення у вбивстві собаки з особливою жорстокістю.

Після оголошення вироку чоловік розмістив у мережі Інтернет відео, в якому погрожувало волонтерам фонду «Олесницькі Біду». Вони оскаржили попередній, більш м’який вирок. 

«Я не приховую, що вирок мене трохи є**, доведеться з’ясувати, як вирішити справу», — сказав Рафал Б. «Чотири роки і три місяці, 35 тисяч злотих — це найтовстіший вирок у Польщі. Вирок дуже, дуже несправедливий», — підрахував він. Попередній вирок був м’якіший — два роки в’язниці та 10 тисяч злотих. «Кров буде текти, ку***,  доки буду живий. Кожен, хто мене знає, розуміє, що я не залишаю жодної справи», — наголосив Рафал Б. 

Поліцейські районного штабу поліції в місті Олесніця у п’ятницю, 29 січня, затримали 23-річного Рафала Б. Тривають подальші дії під наглядом прокуратури.

ЗакарпатПост