АНОНС. Що спільного між м’ясом, коронавірусом та стихійними лихами

Пташиний грип, свинячий грип, корнавірус… Усі ці хвороби виникли не просто утримання їх поруч із собою, а від поїдання їхнього м’яса, як стверджують науковці. Пандемія, що захопила світ, змусила багатьох людей переглянути ставлення як до власного здоров’я, так і до раціону. І, на думку вчених, це єдиний вихід для людства, аби вижити і щоб уникнути в майбутньому подібних катастроф світового масштабу…. Адже коронавірус – це не тільки хворі люди, але й хвора економіка багатьох держав, пише газета ЯСНО.

•Золотце, купи газету ЯСНО

Коронавірус допоміг людям переглянути раціон і зрозуміти важливість природи

30 грудня 2019 року доктор Лівайн Лянь, який працював у центральній лікарні в Китаї написав своїм колегам лікарям попередження про появу дивних випадків пневмонії. У  відповідь він отримав погрози і вказівки мовчати. 39 днів потому, заразившись тим самим вірусом, про який попереджав, він помер у віці 33 років. А хвороба тим часом уже поширилася на десятки країн. У повідомленні лікаря йшлося про 7 випадків атипової пневмонії на м’ясному ринку «Хуанань».

Важко повірити, що одна людина в Китаї, з’ївши кажана, викликала цей хаос і жах світового масштабу.

Та ми знаємо, що  першопричиною цього лиха є м’ясо тварин, бо ковід походить від тварин, як і всі інші хвороби, як близькосхідний респіраторний синдром і атипова пневмонія. Ковід –19 показав терміновість, із яким ми повинні покрасти край промисловому тваринництву.

У веганства зараз є чотири сильних козирі: це не тільки етика та безпека довкілля, але й здоров’я та можливість уникнути інфекційних захворювань.

Зараз меню тих, хто відмовився від продуктів тваринного походження (м’яса, молока та яєць) дуже різноманітне: це й рослинні майонези, і рослинне м’ясо, і рослинні сири, і рослинне молоко… І це –  більше ніж переломний момент нашої свідомості. Ми вже стрімко наближаємося до  культурного усвідомлення свого меню • Цілу статтю читай у свіжому номері газети ЯСНО Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост