Чим закінчилось навчання закарпатця у престижному американському університеті

Багато українців щиро захоплюються Америкою і мріють жити у Сполучених Штатах. Що ж, справді економіка там розвинена набагато краще, ніж в Україні, рівень життя вищий, за роботу платять більше. Але чи все настільки безхмарно у заокеанській державі, яка вважається найбільш розвиненою у світі? Саме це і з’ясовувала газета ЯСНО

Почнемо з історії однієї української родини. Це – сім’я, яку добре знає вся редакція газети «ЯСНО», тож про те, що пережили ці люди, нам відомо, як кажуть, із перших вуст. Це – забезпечена родина. Батько, маючи гроші, вирішив дати синові найкращу освіту з усіх можливих й відправив своє дитя навчатись до США, до одного з найкрутіших університетів світу. А оскільки в чолов’яги грошей кури не клюють, то чому б синочку не опанувати якусь професію саме там?

Олексій щиро радів такій нагоді і уявляв себе найкрутішим юристом України, Головою Конституційного суду чи Головним прокурором, адже хто зможе змагатися з ним – людиною, яка навчалася у самому Гарварді? Таких у нас у всій Україні одиниці.

Закінчивши школу хлоп’як поїхав до США, став студентом омріяного ВУЗу і почав гризти граніт науки. Хист у нього був, та й сам був розумним і все вдавалося добре. Перший курс закінчив із чудовими результатами.

Материнське серце і раділо, і краялось. Із одного боку, Олексій подавав чудові надії, але з іншого – Світлана знала, що в Америці не все так безхмарно. Адже нерідко у американських школах трапляються великі трагедії, діти приносять з собою зброю і гатять нею і по однолітках, і по вчителях. Телефонував Олексій батькам не часто, а коли дзвонив, розповідав:

«Я чудово володію англійською, маю тут друзів серед місцевих пацанів! Взагалі люди тут усі посміхаються, навіть коли в них проблеми, кажуть, що все в порядку. Щоб не видавати засмучення, більшість американців підсідають на всякі психотропні препарати. Ліки ковтають жменями. Без них багато хто навіть спати не лягає. Гризуть їх, як білка горішки. Називають їх антидепресантами. І робиться це тут масово. І майже всі мають особистого психолога, як ти – гінеколога! В Америці вважається за норму, що сім’я витрачає не менше 300 доларів на місяць лише на ліки. А ще тут просто схиблені на харчових добавках, натуральні овочі і фрукти майже не їдять. Та й чи натуральні вони. Яблука, наприклад, як намальовані, але на смак зовсім не такі, як у нашої баби в селі. Навіть вони смердять хімією!»

Мати трохи заспокоювалась і дякувала сину, що він у неї такий розумний • Цілу історію читай у свіжому номері газети ЯСНО Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост