“Це диво! Шанси були мізерні”: лікарі врятували 11-річного хлопчика, якого збив потяг

Півтора місяця медики боролися за життя дитини без жодного прогнозу.

У Дніпропетровській області лікарі врятували 11-річного хлопчика, якого збив потяг. Півтора місяця вони боролися за життя дитини без жодного прогнозу. Хлопчик не лише вижив після страшної аварії, а й став на ноги та готовий повертатися до школи. Водночас, небезпечним переходом по коліях і досі користуються місцеві, щодня ризикуючи життям.

Про це йдеться 6 лютого в сюжеті ТСН.19:30.

Про щасливий порятунок одразу після аварії можна було хіба мріяти. Трагедія сталася серед білого дня наприкінці грудня. Костя повертався додому через колії. Це необлаштований, але найкоротший шлях між містом Кам’янське та селом Українка, яким постійно користуються місцеві. До хати, де п’ятикласника чекали четверо братів та сестричка, лишалося зовсім трохи. Він поспішав, аби допомогти мамі принести з крамниці горщики квітів. Батька вони поховали торік, тож старші з шістьох дітей були за дорослих. Тоді його і збив потяг.

Костю після аварії доправили до обласної дитячої лікарні, його шанси на життя були мізерні. Він перебував у комі на апараті штучної вентиляції легенів.

“Поїзд основний удар завдав саме в область голови. І після цього дитину відкинуло. І у нього ще були пошкодження внутрішніх органів, легенів”, – розповів завідувач відділенням реанімації обласної дитячої лікарні Сергій Єгоров.

Аби врятувати мозок від непоправного набряку, хлопчику під час операції встановили спеціальний датчик тиску.

“Могли вчасно реагувати на зміни внутрішньочерепного тиску, щоб мозок зберегти максимально і всі структури, які залишилися не пошкоджені, вони і вижили, і не пошкодилися в результаті набряку”, – повідомив завідувач відділенням нейрохірургії обласної дитячої лікарні Володимир Агафонов.

За порятунок хлопця одночасно боролися десятків лікарів, кажуть медики. Навіть коли він ще був у комі, вже почали працювати реабілітологи.

Півтора місяці боротьби за життя без жодних прогнозів. Дитину, яку збив потяг у Дніпропетровській області, врятували лікарі. Одинадцятирічний хлопчик не лише вижив після страшної аварії, а й став на ноги та готовий повертатися до школи. Водночас небезпечним переходом по коліях і досі користуються місцеві, щодня ризикуючи життям.

Два тижні у реанімації та ще місяць лікування у нейрохірургії і Костя врешті повертається до повноцінного життя.

“Ніхто не давав прогнозів на його подальше життя. Йде додому своїми ніжками. Прогноз у цієї дитини позитивний. У нього буде все добре в майбутньому”, – додав генеральний директор обласної дитячої лікарні Олексій Власов.

Його рятували усім світом. Небайдужі з України та з-за кордону відправляли кошти на дорогі препарати, яких не було у лікарні.

Костя мріє стати фермером та не дочекається, коли зможе засадити город полуницею.

Безпечного переходу після трагедії тут так і не обладнали. Тож щоб не йти пів години до облаштованого, місцеві і досі перебігають колії із ризиком для життя. Слідство по аварії з хлопчиком досі триває.

ЗакарпатПост