Перетинаючи кордон на Закарпатті, пасажир автобусу “забув” вказати в декларації 50 пар нового колекційного взуття


Закарпатські інспектори на митному посту «Тиса» вчергове задокументували порушення митного законодавства, пов’язане із недекларуванням нового товару та не сплатою митних платежів.

Порушником виявився 45-річний житель Мукачівщини, який повертався з Угорщини, де перебував у приватних справах. Перетинаючи українсько-угорський кордон на автобусі в якості пасажира, під час проходження митно-прикордонного контролю завідомо вніс у декларацію недостовірну інформацію. Так, серед задекларованого багажу митники виявили 50 пар новенького колекційного взуття, які пасажир чомусь «забув» вказати. Зокрема, чоловічі кросівки, черевики, мокасини, туфлі різних моделей та розміру відомого бренду «BALDININI»; жіноче шкіряне взуття – черевики торгової марки «L’ESTROSA», кросівки торгових марок: «LIU∙JO», «nila&nila», «ALEXANDER SMITH»; фірмові черевики «FEDERICA LANCIONI».

В інтернет-мережі ціни на взуття зазначених фірм коливаються від 3 тис грн до 15 тис грн за одну пару. Тож, зрозуміло, що загальна вартість не задекларованого товару сягає понад 100 тис грн, і значно перевищує 500 євро, що дозволяється митним законодавством ввозити без декларування та оподаткування.

Не задекларований колекційний товар, який знаходився на підлозі багажного відділення автобуса у картонній коробці та розфасований у 9-ти пакетах, закарпатець визнав своєю власністю.

Відтак, не надавши митному органу точних відомостей про переміщуваний товар, який в даному випадку підлягає обов’язковому оподаткуванні, відносно пасажира складено протокол про порушення митних правил за статтею 472 Митного кодексу України. Наразі вилучений товар потребує додаткової оцінки із залученням спеціаліста-експерта, повідомили у пресслужбі Закарпатської митниці Держмитслужби.

ЗакарпатПост