22-річний фрістайліст з Берегова потрапив у Суперфінал Кубку світу в США

Українські фрістайлісти успішно виступили на шостому етапі Кубка світу з лижної акробатики, який пройшов в американському Дір-Веллі. У чоловіків кваліфікацію пройшли троє фрістайлістів, але в фіналі досвідчені Олександр Абраменко та Микола Пуздерко невдало приземлилися і зайняли підсумкові 8-е і 10-е місця. Зате в Суперфінал пробився 22-річний Олександр Окіпнюк, який в підсумку став шостим. Це його найкращий результат в кар’єрі. Три людини в топ-10 – найкращий результат української збірної в сезоні. На першому етапі Кубка світу в фінській Руке Абраменко посів 4-е місце, а Дмитро Котовський був 9-м, далі три етапи в Росії наша команда пропускала, а в білоруських Раубічах в топ-10 потрапив тільки Абраменко, який став десятим” – повідомляє korrespondent.net

Варто додати, що при відкритому басейні УСБ “Закарпаття” тривалий час діяла вишка-трамплін із спеціальним покриттям, з якої на «повітряну подушку» у воду стрибали фрістайлери. Встановили її в 1993 році, і відтак тут тренувалися і початківці, і спортсмени з олімпійської збірної з фрістайлу. Відвідувачі-початківці зізнавалися, що стрибати на воду, як не дивно, дискомфортніше, ніж на сніг – та тим не менш, можливості тренування розтягувалися на цілий рік. Але в березні 2012 року 12-метровий трамплін був демонтований, оскільки його визнали аварійним. Вишка пішла на брухт та для господарських потреб спорткомплексу. Це була одна з двох таких споруд для фрістайлу на всю Україну. Друга, у портовому місті Миколаєві, іржавіє та занепадає з 2015 року.
Тим не менш, берегівська ДЮСШ “Колос” продовжує тренування з фрістайлу інещодавно оголосила про новий набір дітей від 6 роківОлександр Окіпнюк також є вихованцем цієї спортивної школи.

ЗакарпатПост