43-річного ужгородця, що розповсюджував наркотики, заарештували, а жінку відпустили під домашній арешт

Прокуратура оскаржить домашній арешт для учасниці злочинного угруповання, яке займалося збутом наркотиків і психотропів на Закарпатті

Слідчим суддею Ужгородського міськрайонного суду обрано запобіжні заходи чотирьом учасникам злочинного угруповання, яких підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 307 КК України (незаконне виготовлення, придбання, зберігання, перевезення та збут наркотичних засобів і психотропних речовин).Організатора протиправної діяльності – 43-річного ужгородця – взято під варту без можливості внести заставу. Його пособника – з альтернативою застави у розмірі 1 млн 135 тис. грн, ще одного співвиконавця – 681 тис. грн. Іншій співвиконавиці обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в «нічну» пору доби, що прокурори Закарпатської обласної прокуратури оскаржуватимуть в апеляційному порядку.

Досудовим розслідуванням встановлено, що з червня 2020 року по лютий 2021 року вказані громадяни у складі злочинної групи виготовляли, купували, зберігали й збували наркотики та психотропи – канабіс і метамфетамін. Це підтвердили висновки проведених експертиз. Правоохоронці провели ряд санкціонованих обшуків в м. Чоп та м. Ужгород за місцями проживання вказаних осіб та у належних їм гаражних приміщеннях і транспортних засобах. Знайдено та вилучено рослини конопель, ймовірно наркотичні та психотропні засоби, а також готівкові кошти й чорнові записи зловмисників. За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури триває слідство.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, повідомляє пресслужба Закарпатської обласної прокуратури.

ЗакарпатПост