Дівчинка народилася з 12 пальцями, але знайомі матері радять їх відрізати

Жінка розповіла, що її дитина народилася з 12 пальчиками – по одному зайвиому на кожній руці. Утім це не сприймають оточуючі і намовляють її видалити пальчики, поки дитя ще маленьке.

Сара Максон каже, що у її чоловіка є такі ж вроджені особливості, і він їх  передав доньці, пише газета ЯСНО.

У маленької дівчинки на кінці кожній руці є зайвий мізинець, який має ніготь, пов’язаний тонким шматочком тканини.

Сара поділилася кліпом на TikTok, на якому показані руки її дочки. Після цього люди почали їй писати, що відео – фальшивка.

 «Я вийшла заміж за хлопця, у якого стан, який називається Полідактилія. Це – вроджена аномалія, що характеризується наявністю «зайвих» пальців на руці чи на ступні. Як правило, шостий палець на ступні підлягає хірургічному видаленню. Йому не видалили. І мені це подобається. Ми знали, що донька може народилитись із такими особливостями. Але нас здивувала наявність нігтів», – наголосила жінка.

На запитання, чи вона не боїться, що донька, коли підросте, сама відірве собі  зайві пальці, Сара каже, що такого не станеться…. хіба що випадково.

«Ми вже звикли до цього, – заявляє вона. – Раніше було страшно кожного разу, коли ми переодягали її.  Якось я помітила, що дочка починала жувати руки, але, на щастя, вона не чіпала зайвих пальців.  Вона починає помічати свої руки… але завжди гризе великий палець, на щастя!»

І все ж Сара погодилася на операцію з видалення шостих пальців. На цьому наполягла родина. Однак через пандемію операцію відклали.

«Їй видалять пальчики хірургічним шляхом. Зазвичай це трапляється через три місяці, але ми чекаємо, коли дозволять. Мій чоловік уже питав, коли це станеться, та лікарі поки не знають», – запевняє Сара.

Сама операція буде досить простою, оскільки на пальці немає кістки. Це означає, що зробити її зможе дитячий хірург.

Хоча мати досі не впевнена, що відрізати «зайві» пальчики дитині потрібно, але каже, що погодилася, бо не хоче чути постійні нарікання та зауваження з боку родини • Більше історій – у газеті ЯСНО  • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост