Закарпатські волонтери допомагають закладу для одиноких пенсіонерів

Гідна старість: європейський досвід!

Побачити на власні очі реальне життя тих, хто доживає віку, довелося сьогодні волонтерам Ольга Пинке та Катерина Легерда з Центр протидії коронавірусу Закарпаття. які відвідали Центр надання соціальних послуг в с.Велика Добронь, що на Ужгородщині. Заклад для проживання одиноких людей з інвалідністю та похилого віку.

Це зображення має порожній атрибут alt; ім'я файлу закарпатські-оголошення-1024x953.jpg

Благодійна поїздка була запланованою місією, для подальшої співпраці з волонтерами, благодійникам краю. Цей унікальний комунальний заклад вразив гостей своїм європейським рівнем!!!

Зокрема при першому знайомстві із привітним молодим керівником Соболч Торма, який на цій посаді декілька місяців, а зроблено дуже багато, скільки планів і бажання покращити не лиш і так комфортні та належні умови перебування стареньких, а в планах роширення закладу щодо кількості пацієнтів. Лише людина з великим серцем, з моральними цінностями змогла в такому молодому віці очолити спеціалізований заклад для стареньких і одиноких. Ідеальний порядок, охайність та чистота, дотримання усіх вимог щодо карантину, належний медичний і спеціальний догляд медперсоналом за лежачими хворими. Лікарський контроль, щоденний прийом ліків, психологічна підтримка, аналізи на місці у лабораторії, простора кухня, де готують смачну їжу для хворих. Щоденна гігієна, прогулянки на свіжому повітрі, всього не перерахувати! Такі заклади повинні стати взірцевим прикладом для наслідування, для голів ОТГ, чиновників, щоб переймали досвід створення на своїх територіях належних закладів по догляду за немічними, одинокими і покинутими. Лише плідна співпраця небайдужих громадян, держави, волонтерів, меценатів дасть надію покращити життя знедолених. Вирішити наболілі проблеми у суспільстві, пов’язані із забезпеченням гідної старості, турботи за людьми похилого віку, а це в свою чергу майбутнє молодих українців. P.S.Центр створений за ініціативою Великодобронської сільської ради, для громадян похилого віку та людей з інвалідністю, з метою надання соціальних послуг громадянам, які перебувають у складних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги, за місцем проживання, в умовах стаціонарного, тимчасового або денного перебування. Станом на сьогодні у стаціонарному відділені постійного або тимчасового проживання обслуговується 19 громадян похилого віку, а відділенні соціальної допомоги вдома понад 30. Закарпатська обласна державна адміністрація Департамент соціального захисту населення Закарпатської ОДА Закарпатська обласна рада Міністерство соціальної політики України Ужгородська районна державна адміністрація Ужгородська Районна Рада, повідомляє центр протидії коронавірусу Закарпаття.

ЗакарпатПост