Контрабандисти з газовим балончиком вдерлися до закарпатських прикордонників і напали на них

11 лютого до помешкання, яке орендують двоє дільничних інспекторів прикордонної служби відділення «Горонглаб» Мукачівського прикордонного загону, вдерлися невідомі, які застосували проти військовослужбовців газовий балончик. Поки прикордонники оговтувалися від заподіяної їм шкоди, невідомі висловлювали погрози фізичною розправою, наголошуючи на тому, що проживання та «нормальне проходження служби» прикордонників можливе тільки за умови «співпраці» із тютюновими контрабандистами. Причиною нападу на прикордонників стало недавнє припинення незаконної оборудки на кордоні. 

5 лютого 2021 року прикордонний наряд, до складу якого входив один із потерпілих військовослужбовців, виявили сховок з 21 ящиком тютюнових виробів, які контрабандисти планували переправити до Угорщини. Законні дії прикордонників обурили ділків і ті, у свою чергу вирішили залякати правоохоронців.

До місця події викликали карету швидкої допомоги та працівників поліції. Крім того, про виявлення ознак злочину передбаченого ч. 2 ст.345 ККУ «Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу» направлено повідомлення до ГУНП у Закарпатській області, військової прокуратури Ужгородського гарнізону та Закарпатської обласної прокуратури.

Особи нападників наразі встановлюються.

ЗакарпатПост