Відтепер ви будете їсти вівсянку щоранку. Ці факти вас переконають

Вона є чудовим джерелом клітковини, може надовго наситити і забезпечити організм необхідною енергією. Які ще переваги ви можете отримати від вівсянки?

Міцною зброєю вівсяних пластівців є їх повільне засвоєння, високий вміст клітковини та складних вуглеводів. Крім того, вівсяна каша містить бетаглюкан, який допомагає знизити рівень поганого холестерину. Його зменшення знімає серцеві захворювання та запалення, пише газета ЯСНО.

• Золотце, купи газету ЯСНО

« Що стосується схуднення, то справа в тому, що клітковина, поряд зі складними вуглеводами, призводить до того, що їжа повільно засвоюється. Завдяки цьому їжа з них нас довго задовольняє. Ви оціните затримку почуття голоду, особливо коли ви намагаєтесь досягти стрункіших і здоровіших фігур. Однак не забувайте про регулярний рух “, – каже чеській газеті «Блєск»  Міхаела Риглова , професійний експерт з харчування.

Вівсянка має високий вміст розчинної та нерозчинної клітковини, яка благотворно впливає на наш кишечник. Пластівці допомагають головним чином при запорах, але, за даними деяких зарубіжних досліджень, вони також виступають профілактикою раку товстої кишки. Намагайтеся регулярно їсти пластівці, будь то на сніданок або як перекус протягом дня.

«У нинішній ситуації ми повинні зміцнювати імунітет як ніколи, і наш імунітет значною мірою є відображенням поселення нашого травного тракту. На це значною мірою впливає якість харчування і, звичайно, фізична активність. У випадку з вівсяними пластівцями певну роль відіграє вже згаданий бетаглюкан, який також впливає на імунітет, оскільки допомагає так званим нейтрофілам.  Нейтрофіли борються з інфекціями, тому вівсяна каша є хорошим вибором, особливо в холодні місяці», – додає Міхаела Риглова.

Той факт, що вівсяні пластівці містять також інші корисні речовини та поживні речовини, такі як кальцій, залізо, фосфор, цинк та вітамін К., також сприяє зміцненню імунітету, а отже, і всього організму. та меншою мірою інші вітаміни групи В, такі як рибофлавін (В2), ніацин (В3) або піридоксин (В6).

«Не тільки під час сезону грипу, але загалом для зміцнення імунітету антиоксидант вітамін Е, який також міститься у пластівцях, є чудовим помічником», – каже дієтолог.

Гарний настрій є ключовим фактором загального стану здоров’я людини. Ви можете бути здивовані, що крім кращого травлення, регулярне вживання вівсяних пластівців також може допомогти психіці. Завдяки вмісту лецитину та триптофану пластівці позитивно впливають на нерви. Незамінна амінокислота триптофан навіть допомагає боротися з тривогою, депресією, стресом, розладами сну та зменшує неприємне відчуття напруги.

Окрім кращого настрою, незамінні амінокислоти також допомагають нарощувати м’язову масу, що оцінять особливо любителі фітнесу. Також варто згадати вміст білка, який важливий для нарощування м’язової маси та зменшення ваги під час дієт. І останнє, але не менш важливе: пластівці дешеві!

ЗакарпатПост