Жителі села з жахом очікували на чергову повінь, проте нові хвостаті сусіди швидко вирішили проблему

Нові бобри врятували село від постійних повеней, швидко збудувавши греблю.

Село десятиліттями страждало через повені, і ніякі досягнення технологій не рятували. Допомогли сусіди, які швидко дали потомство. Лише чотири бобра за кілька днів зробили те, що люди за допомогою техніки не могли створити роками, інформує Ukr.Media.

Арчі Рагглз-Брайз, керуючий маєтком Фінчінгфілд в англійському селі Спейнс-Холл, розповів, що повені — невіддільна частина його життя протягом десятків років. Місцева річка розливається раз на 10-20 років, та так, що половині населення доводиться робити капітальний ремонт своїх будинків. Виданню він надав фотографії з особистого архіву, щоб показати, яким він бачив рідне село у дитинстві.

Місцева влада роками шукала спосіб впоратися зі стихійним лихом, поки чиновникам не спав на думку геніальний план. Як часто трапляється у Великобританії, що шанує свої традиції, вони знайшли відповідь, трохи уважніше вивчивши історію. Що дивно, відповідь вони знайшли швидко.

Понад 400 років тому у графстві Ессекс, де розташоване село Спейнс-Холл, через невтомних мисливців зникли усі бобри. Шляхетні та прості люди не усвідомлювали важливість невтомних будівельників гребель і безжально їх винищували. Щоб відшкодувати шкоду, заподіяну екосистемі Ессекса, місцева адміністрація вирішила поставити невеликий експеримент.

У березні 2020 року влада села Спейнс-Холл підселила до жителів населеного пункту нових сусідів: пару бобрів, яких назвали Вуді і Віллоу. Тварин поселили поруч з маєтком Фінчінгфілд, жителі якого настільки боялися нової повені, що буквально молилися на гризунів.

Спочатку тварини жили у спеціальному вольєрі з площею у чотири гектари, а коли призвичаїлися, їм надали свободу дій. Але бобри встигли оцінити місцеву красу та йти не захотіли, влаштувавшись біля річки. За кілька місяців вони дали потомство: бобрине населення Ессекса склало цілих чотири одиниці. Як розповів Арчі Рагглз-Брайз, сімейство стрімко почало обживати свої володіння.

“Вони невтомно будують свої греблі. Вода піднімається, а їм від цього тільки добре. Бобри ще активніше валять дерева, займаються греблями і розширенням своїх володінь. Вони, мабуть, зараз найщасливіші істоти у нашій місцевості”.

Попри скромний склад команди з порятунку світу, Вуді, Віллоу і їх дітлахи вчотирьох зробили те, що двоногі не могли зробити десятиліттями. Вони врятували Спейнс-Холл від найбільшого за 20 років розливу річки, який стався у січні 2021 року. На те, щоб врятувати місцеві поселення, у них пішов лише один день.

Тепер жителі села Спейнс-Холл і прилеглих сіл та маєтків обіцяють виправити шкоду, заподіяну бобрам 400 років тому, і оберігати їх.

ЗакарпатПост