Як один китаєць міг заразити весь світ. Звідки взявся ковід?

Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила, що нова невідома хвороба, викликана коронавірусом і вперше виявлена в Китаї, буде називатися ковід-19. Несподівано, але очікувано коронавірус вразив Великобританію, США, Європу, Азію…  У міру зростання числа захворювань і смертей ВООЗ оголосив,  що ковід-19 можна охарактеризувати як пандемію. Люди по всьому світу виявилася в ізоляції. Почалася паніка, економічні потрясіння, гра в винуватих…  а багато хто відмовився вірити, що вірус заразний. Логічно, що багатьом було важко повірити в те, що на мокрому (де продають тварин) ринку в Китаї, одна людина, з’ївши кажана, могла заразити весь світ. У всякому разі, виник хаос світового масштабу, пише газета ЯСНО.

• Золотце, купи газету ЯСНО

Але поки точне джерело нового коронавирусу залишається неясним, з’являється все більше свідчень того, що він має тваринне походження і схожий на коронавіруси, які зазвичай зустрічається у кажанів.

 Вважається, що ковід-19 виник саме у кажанів. Ми знаємо це завдяки тому, що генетична послідовність вірусу, який заражає людей було проаналізовано. Вчені кажуть, що він перейшов від кажанів до так званого проміжного виду і відтак до людей.  Кажанами справді торгують на так званих мокрих ринках у Китаї. Там тварин запихають у клітки, вони знаходяться у тісному контакті один з одним, а потім з людьми, які їх вбивають, обробляють і які поїдають.

Ось так зазвичай виникають такі занози, коли люди мають контакт з дикою природою, з якою вони зазвичай ніяк не контактують.

Із 51 тисячі статей про ковід-19, опублікованих у ЗМІ у перший місяць ізоляції, тільки 2,1 відсотки згадували, що джерелом зараження стала м’ясо тварин. Це – дуже дивно. Адже наукове співтовариство це не приховує. Більше того, вже декілька років вчені говорили про  те, що через інтенсивний розвиток тваринництва людство може накрити пандемія • Цілу статтю читай у свіжому номері газети ЯСНО Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост