Пандемія оголила темний бік м’ясомолочної промисловості

Протягом останніх років тваринництво призвело до виникнення пташиного грипу, спалахів свинячого грипу. Крім того, близькосхідний респіраторний синдром на фермах є результатом контакту людей з верблюдами, або атипова пневмонія спричинена гімалайськими ціветами. Вчені попереджали нас роками, що наше неправильне поводження з тваринами веде до постійно зростаючої кількості спалахів нових епідемій, пише газета ЯСНО.

• Золотце, купи газету ЯСНО

Ми утримуємо мільярди пернатих і хвостатих у лабораторіях для інкубування і мутації. Однак разом з людською відповідальністю за це приходить надія, що якщо зміни в людській поведінці можуть викликати нові лиха, то інші зміни можуть і допомогти запобігти їм у майбутньому.

Ковід-19 став великим шоком для перспектив зростання світової економіки і економіки єврозони. Тиск  на економіку почав відчуватися у всіх секторах, включаючи м’ясну та молочну промисловість, ресторанний і готельний сектор.  Тобто попит на м’ясо та молоко впав і скотобійні були змушені закритися.

До сьогоднішнього дня зростає кількість закритих великих м’ясопереробних підприємств.  Фермери змушені виливати молоко, бо люди на карантині, його буквально зливають у каналізацію. 95 тисяч літрів на день… Пандемія оголила темний бік м’ясомолочної промисловості, особливо боєнь і того, що там відбувається.

Провідні газети світу змушені розповідати про забій і показувати кадри процесу м’ясопереробки, бо бійні є гарячими точками зараження і розповсюдження ковід-19, де десятки тисяч працівників заразилися, а понад 200 людей загинули. Продовження у наступному номері газети ЯСНО • Цілу статтю читай у свіжому номері газети ЯСНО Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост