Чому Міністерство охорони здоров’я пропагує нездоров’я

Якщо раніше батьки нарікали, що діти багато сидять в Інтернеті, то зараз уже навіть нарікати перестали, бо малеча практично не вилазить із телефонів та ноутбуків. І винні в цьому не самі діти… По-перше, батьки самі нерідко подають їм такий приклад, адже у соцмережах проводять більшість вільного часу. Але й це лише квіточки. Найбільше зробив інтернет-залежними сьогоднішніх учнів МОЗ, Міністерство нібито охорони здоров’я, а також ВООЗ – всесвітня організація охорони здоров’я, пише газета ЯСНО.

• Золотце, купи газету ЯСНО

Звісно, страхи, коронавірус, зараження, карантин… але все це тільки верхівка айсбергу. Бо підсумком дистанційного навчання стали не лише зміни в освітній системі, але й те, що діти майже перестали виходити на свіже повітря. Цікаво, чому той же МОЗ запропонував зачинити дітей у чотирьох стінах власних домівок і якось чомусь випустив найважливіше, чого вчили нас завжди, що свіже повітря сприяє здоров’ю, загартовує організм, зміцнює той же імунітет… а в нас так: ізолюватись, ввести локдаун, змусити всіх зачинитись у власному помешканні і залізти в Інтернет, бо без нього нині не можна вчитись.

Та як будуть здоровими ці діти, коли Американське товариство педіатрії переконує, що  діти у віці 5-9 років можуть провидити перед екранами телевізорів, комп’ютерів, планшетів, телефонів не більше 1-2 годин на день!  Гаджети саджають зір, викликають викривлення спини, сидячий спосіб життя сприяє набору зайвої ваги.

Вчені стверджують, що надмірна залежність від Інтернету погіршує пам’ять, сон, настрій, викликає стреси, депресії, погіршує стосунки з реальними друзями, знайомими. Зараз залежність від соцмереж навіть лікують так само, як наркоманію, навчають, як її позбутися.  А в дитячому віці, коли психіка ще дуже вразлива і несформована, така залежність може зіпсувати всі інші сфери життя. Але в Україні та і в світі загалом нібито існує всього єдина проблема – коронавірус і інші проблеми міністри, які б мали охороняти людське здоров’я, просто не помічають… або закривають на все очі, піддаючись нездоровому психозу всесвітньої організації охорони здоров’я • Цілу статтю читай у свіжому номері газети ЯСНО Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост