Закарпатець допоміг пенсіонерці купити ліки, напросився “на каву” й обікрав її

Сьогодні, 18 лютого, до Берегівського районного відділу поліції надійшло повідомлення про викрадення грошей з будинку в райцентрі.


На місце події вихала слідчо-оперативна група, яка встановила всі обставини злочину.

Поліцейські з’ясували, що за день до того – 17 лютого, 71-річна потерпіла вирішила прогулятися за ліками до аптеки. Оскільки жінка має проблеми з зором, вона попросила першого зустрічного на вулиці про допомогу при переході дороги. Новий знайомий посприяв не лише у цьому, він провів потерпілу до аптеки, а потім і до її будинку.

Зрештою, чоловік напросився на каву. Допоки господиня поралася на кухні, аби пригостити свого “помічника”, той скористався її відсутністю та викрав заощадження.

Поліцейські з’ясували, що чоловік на наступний день повернувся на місце події, але злякався сусідів та втік.

Оперативники за допомогою камер відеоспостереження встановили особу підозрюваного та оперативно його спіймали. Зловмисником виявився 21-річний мешканець одного з сіл Берегівського району.

Чоловік вже мав судимість за грабіж. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена повторно). Досудове розслідування у справі триває, повідомляють у відділі комунікації поліції Закарпатської області.

ЗакарпатПост