У мережі показали з неба легендарну столицю нарцисів на Закарпатті взимку. ВІДЕО

Мова про село Кіреші, яке зараз відноситься до Хуста.Відео оприлюднили у спільноті “Закарпаття з висоти” у Ютубі.

Кіреші — село в Хустській міській громаді у Закарпатській області в Україні. Село розташоване за 300 м на схід від міста Хуст.

Церква св. Петра і Павла. 1990. (УПЦ)

Цегляну церкву спорудили з 1988 до 1990 р. місцеві майстри. Це перша церква в селі. Найближче відношення до будівництва мав священик о. Василь. Видовжене приміщення утворює в плані хрест завдяки бічним прибудовам, а на перехресті зведено монументальну вежу з цибулястою главою.

Поруч збудували каплицю, де моляться поки провадиться будівництво. Дзвони розташовано в простій каркасній дзвіниці.

В урочищі Кіреші (на схід від села) знаходиться заповідний масив «Долина нарцисів». З 1992 р. у складі Карпатського біосферного заповідника входить до міжнародної мережі біосферних резерватів ЮНЕСКО. Заповідник розташований на висоті 180—200 м над рівнем моря, у північно-західній частині Хустсько-Солотвинської улоговини, на стародавній терасі Тиси. Заповідна територія займає рівнинну ділянку в заплаві річки Хустець. Поряд з природними водотоками на території масиву розташовані штучні — канали меліоративної системи.

В урочищі Кіреші (на схід від села) знаходиться заповідний масив «Долина нарцисів». З 1992 р. у складі Карпатського біосферного заповідника входить до міжнародної мережі біосферних резерватів ЮНЕСКО.

ЗакарпатПост