Дитина і мама мало не померли, коли нутрощі розірвалися, і донька жила бозна скільки поза маткою

Наталія завагітніла другою дитиною, у неї були змішані почуття.  Травматичне народження сина всього 10 місяців тому все ще було свіжим у пам’яті 38-річної жінки. У день, коли повинні були народити кесарів розтин, малюк перестав штовхати, і його серце «билося, як мішок з хробаками».

Жінку доправили до іншої лікарні, бо медики побоювалися, що у дитини може бути порок серця і потрібна буде екстрена операція, пише газета ЯСНО.

• Золотце, купи газету ЯСНО

Потім Наталії Роус сказали, що серце хлопчика заспокоїлося, і їй запропонували народити наступного дня.  Їй зробили кесарів розтин і через декілька днів жінка з сином повернулися додому.

Однак травматичний досвід залишився у вигляді післяпологової депресії і занепокоєння.

Тому, коли Наталія завагітніла другою дитиною, дуже хвилювалася.

Коли одного разу відчула сильний, гострий біль в промежині, поквапилась викликати акушерок,  але вони не виявили нічого поганого.

Наталія розповіла: «Я кілька місяців відчувала, що щось не так, як ніби мій живіт не міг витримати вагу дитини, мені іноді доводилося притискати живіт, щоб утримати його. Це був  сильний гострий біль, який викликав сльози на очах і тиснув на моє тіло».

Жінка знову народжувала шляхом кесаревого розтину. Але вона й гадки не мала, наскільки була близькою до смерті і сама, і її ненароджена донька.

Вона пригадала: «Коли я почала приходити до тями, до мене прийшов лікар і сказав, що я дуже щаслива жінка. Моя матка повністю розірвалася. Це повинно було відбуватися поступово.  Дочка жила поза маткою невідомо скільки.  Пізніше я зрозуміла, наскільки мені пощастило уникнути трагедії, і я відчула себе неймовірно щасливою. Моєму тілу треба було багато часу, щоб відновитися. Мої м’язи були дуже сильно пошкоджені, і їх довелося зв’язати разом».

Психічне здоров’я  жінки також вкотре постраждало. Тому Наталія вирішила більше не мати дітей.

Вона наголосила: «Мені сумно, що не могла насолоджуватися своїми дітьми в тому чистому вигляді, на який сподівалася на початку цього шляху. Я не збираюся випробовувати долю втретє і більше народжувати ніколи не хочу!» • Більше цікавого читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост