Через 200 блоків сигарет словак втратив на кордоні з Закарпаттям автомобіль

Щойно на митному посту «Тиса»закарпатські митники спільно з прикордонниками запобігли незаконній спробіпереміщення через кордон кілька тисяч пачок сигарет, якими іноземець «нашпигував»свій автомобіль.

         Виїжджаючи із Закарпаття черезукраїнсько-угорський кордон, громадянин Словаччини, 1954 р.н., для проходженняконтрою обрав «зелений коридор». Усно підтвердив, що нічого прихованого невезе.

         Однак, митники звернули увагу наневпевнену поведінку словака і вирішили детально перевірити його автомобільмарки «Фольксваген Пассат». Відтак, у боксі поглибленого огляду, озброївшисьтехнічними спецзасобами, інспектори виявили приховані від митного контролютютюнові вироби.

         Легковик, у буквальному слові, бувувесь «нашпигований» сигаретами різних марок. Зокрема, у конструктивнихпорожнинах дверцят, у паливному баку (окремому для дизпалива) та під капотом. Наразімитники виймають з автівки приховані тютюнові вироби та підраховують йогокількість. Але, за попередньою оцінкою, мова йде про понад 270 блоків.

         Такимчином, словацький водій скоївдії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, тобтоз використанням спеціально виготовлених  сховищ. Зазначені дії мають ознаки порушеннямитних правил, передбаченого ч.1 статті 483 Митного кодексу України.

Предмети правопорушення та автомобіль будутьвилучені до рішення суду.

ПресслужбаЗакарпатської митниці Держмитслужби

ЗакарпатПост