У сусідньому Львові судитимуть псевдопастора, підозрюваного в 11 зґвалтуваннях дітей

У Львові 19 лютого закінчили досудове розслідування і передали до суду справу 46-річного чоловіка (за даними ЗМІ – псевдопастора), підозрюваного в розбещенні та зґвалтуваннях неповнолітніх.

Правоохоронці встановили, що зловмисник – керівник одного з офіційно не зареєстрованих молодіжних таборів – причетний до 11 злочинів щодо дівчаток 11-14 років. Про це повідомляється на сайті Національної поліції, пише Обозреватель.

Копи зазначили, що на час вчинення злочинів постраждалі були малолітніми дівчатками. Перші факти розбещення і зґвалтування датуються 2005 роком.

Про підозру жителю Львова повідомили 24 вересня 2020 року. Розслідування стосується ч.1 і ч.2 ст.156 (розбещення неповнолітніх), ч.4 ст.152 (зґвалтування особи, яка не досягла чотирнадцяти років, незалежно від її вільної згоди) і ч.1 ст.155 (статеві зносини з особою, яка не досягли шістнадцятирічного віку) КК.

Максимальне покарання, яке загрожує підозрюваному, якщо його провину доведе суд, – тюремний строк до 15 років.

Видання Zaxid.net показало фото та назвало ім’я підозрюваного – Роман Московченко. За даними журналістів, чоловік – псевдопастор. Він нібито “розбещував і ґвалтував дівчаток-підлітків у підсобці церкви і в школі, де працював”.

Зокрема, Московченко проводив заняття з дітьми в приміщенні, що належить церкві Святого Архистратига Михаїла УГКЦ на вул. Винниченка у Львові.

Під час обшуків вдома підозрюваного поліцейські знайшли фотографії та відеозаписи, на яких видно сцени зґвалтування неповнолітніх.

Наприкінці 2020 року адвокатка львів’янина подала клопотання до суду, щоб її клієнта скерували в психіатричну клініку на лікування, оскільки він кілька разів намагався накласти на себе руки. Однак суд відмовив у цьому клопотанні та залишив чоловіка в СІЗО.

Роман Московченко

ЗакарпатПост