Чоловік врятував дітей від маніяка і отримав 8 років!

Російський суд направив на 8 років до в’язниці 34-річного автослюсара Володимира Санкіна, який побив до смерті збоченця 54-річного Володимира Зайцева. Але росіяни не погоджуються з рішенням суду і вважають Санкіна героєм, який захищав дітей, пише газета ЯСНО.

• Золотце, купи газету ЯСНО

Інцидент стався в місті Уфа. Зайцев, який був тричі засуджений за сексуальне насильство над дітьми, заманив до своєї квартири двох неповнолітніх хлопців під обіцянку алкоголю (10 і 14 років). Він напився і погрожував розрізати їх на шматки, якщо вони не роздягнуться. Потім він виконав збочення над ними.

Молодшому хлопчикові вдалося втекти з квартири. На вулиці він зустрів Санкіна, якого попросив про допомогу. За його словами, у нього не було вибору, і, не замислюючись, Володимир помчав рятувати іншого хлопчика.

“Кожен чоловік на моєму місці зробив би те саме”, – сказав він суду.

Санкін не керував собою на місці події. Він жорстоко бив Зайцева ногами і злочинець помер у машині швидкої допомоги. Однак експерти зазначили, що помер він не від травм, які наніс Володимир, а від переохолодження.

Тому замість вбивства Санкіна визнали винним “лише” в недостатній обороні. Його засудили до 8 років у тюремній колонії, але Володимир сказав, що не шкодує про свій вчинок.

Російська громадськість називає Санкіна героєм. Понад 70 000 людей підписали петицію із закликом звільнити його, дехто навіть закликає його нагородити за мужність. «Володимир – звичайна людина, яка врятувала дітей від зґвалтування. Країна залежить від таких простих чоловіків “, – заявив адвокат Санкіна Шота Горгадзе • Більше цікавого читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост