Заради слави у соцмереах діти роблять непередбачувані вчинки

Віртуальне життя настільки захоплює декого з дітей, що там вони проживають таке ж життя, як і реальне… принаймні їм самим так здається. Бо там інший світ, який виглядає набагато кращим за той, у якому вони живуть. Та насправді за такими ілюзіями прихована велика реальна небезпека, пише газета ЯСНО.

• Золотце, купи газету ЯСНО

Нерідко діти стають об’єктами цькування в Інтернеті, адже навіть фото чи нейтральний запис на особистій сторінці може перетворитися на майданчик для злиття негативу з боку інших. Наприклад, нещодавно багато новинних каналів показали сюжет про 13-річну дівчину, яку зацькували однокласниці. Одна з них зареєструвалась під  виглядом хлопця і попросила школярку скинути інтимні фото, що вона і зробила. Потім однокласниці створили собі групу в соцмережі, де над цією дівчиною всіляко глузували. Дізналась про все школярка випадково – їй розповів однокласник. Після булінгу дитина закрилась у собі, відмовилась ходити до школи та бачитись з друзями. Деякий час батьки дівчини намагалися розібратись у ситуації самостійно, а коли це не допомогло – звернулися до поліції. Звісно, тут виникає багато питань і до самої дівчини, для чого у 13 років незнайомцю надсилати оголені фотографії, і до її матері, чому не навчила доньку дружити з головою, адже на місці невидимого друга міг бути будь-хто… її могли і зґвалтувати, і до дитячої проституції залучити, і взагалі фіналів таких переписок може бути безліч.

А у минулому році в Івано-Франківській області 15-річний хлопець вбив свого дідуся і ледь не позбавив життя бабусю. Жорстокий злочин підліток сфотографував і одразу виклав у соцмережі. У майбутньому заради ітернет-слави він планував вбити усіх членів своєї сім’ї.

Або нещодавно на Львівщині 16-річний хлопець та 14-річна дівчина  засунули в мішок собаку та жорстоко побили її металевою трубою і відео так само виставили у соцмережі.

На жаль, таких випадків дуже багато… і не про всі з них стає відомо • Цілу статтю читай у свіжому номері газети ЯСНО Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост