Браконьєри відстрілюють лебедів, які опинилися у крижаній пастці

У Бердянську безліч лебедів вмерзає лапками в лід. Безпорадну птицю вбивають місцеві браконьєри.

Про це в соцмережі написала місцева зоозахисниця Карина Максимова, пише газета ЯСНО.

• Золотце, купи газету ЯСНО

Вона розповіла, що пташенята, які  потрапили в пастку, гинули в перші дні морозів.

«Їхні тільця присипані снігом. Деяких уві сні загризли звірі, але вони загинули на очах у людей. Поруч житло. Багато хто спостерігав із балконів, як ми збирали загиблих. Один загинув від обстрілу. Рани рівні. Птах ще був теплим. МНС і рятувальна служба безсилі в цій ситуації. Коштів для порятунку немає. Машин не заводяться. А час ішов на хвилини» – написала Карина Максимова.

Волонтерка розповідає, що без допомоги небайдужих людей птахи будуть і далі гинути. Втрати постійно зростають.

«Підсумок дня. Розірваних 3. Поранених уві сні 3. Замерзлий, зовсім малюк, який загинув під час снігопаду один. Розстріляний лебідь, ослаблений і ще живий, вмерзаючи в лід, чекав два дні допомоги. Завмерлі чайки і баклани 4. Тільки що повідомили. що помер лебідь вивільнений вчора з льоду від виснаження і слабкості. Птахи знесилені і відмовляються часто від їжі. Поліція знає, що на третій дамбі постійно розстрілюють лебедів. Мені не вірили багато жителів, що таке відбувається в Бердянську »

Жінка зазначила, що ДСНС не готова надавати необхідну допомогу птахам, що потрапили в біду:

«Миколаїв рятував лебедів, маючи мотоцикли на повітряних подушках. Нашим рятувальникам тільки мріяти про це доводиться. МНС має тільки пожежні машини. Ганьба нашого міста за таке ставлення до цих прекрасних птахів. Люди, не ходіть по льоду! Рятувати вас нічим, як і лебедів» • Більше цікавого читай у свіжому номері газети ЯСНО Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост