АНОНС. Хай молиться, що я не хірургом стала

Днями Україну сколихнула новина про те, що на Львівщині суд закрив справу про побиття вчителькою учня. Більше того, суддя ще й наголосив, що проти батьків за неналежне виховання шестикласника потрібно було відкрити справу про адмінпорушення за  неналежне виховання сина. Моторошні кадри того, як доросла жінка лупить по голові учня за те, що він заматюкався, облетіли і новинні канали, і соцмережі. Але вирок, як бачимо, виявився на користь вчительки, яка ще й до того була завучем з виховної роботи. Уявіть, як вона виховує дітей! Думки з приводу інциденту у людей розділилися, хтось каже, що діти зовсім знахабніли і їх потрібно виховувати силою, а інші наполягають, що жінку, яка застосовує до дитини фізичну силу, слід звільнити. Звісно, коментувати легко, коли мова йде не про власного сина чи доньку. У будь-якому разі у Європі чи США за такий вчинок людина отримала б реальне позбавлення волі і зовсім неважливо, що спонукало до такого прояву агресії. Там дітей захищає закон… але не у нас, пише газета ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

У грудні минулого року в Ужгороді стався прикрий інцидент, коли хлопчик травмував руку через недогляд виховательки у садочку. Так виховательку одразу завідувачка почала захищати, а незабаром справа замнулася зовсім.

Та не завжди ті, кому ми довіряємо своїх дітей і хто над ними знущається, виходять сухими з води.

В іншому дитсадку Ужгорода був ще гірший випадок. За словами мами дівчинки, вихователька ділила в групі дітей на добри і поганих і поганим малювала на обличчях цятки. Також вона била і принижувала малюків, через що вони не хотіли йти в садок. Два роки жінка добивалася правди… і нарешті вихователька сама звільнилася. Прикро, звісно, що сама… її мав звільнити Департамент освіти.

Утім у нашому суспільстві дивна мораль. Правоохоронні органи виправдують вчителів, вихователів, лікарів і роблять винними практично невинних… дитина ж нормально захищатися не може, тож це логічно.

Але сумно… і вчителі-вихователі не думають над тим, що їхні вихованці колись неодмінно виростуть і вони не знають, ким вони стануть. А може колись від їхнього рішення залежатиме їхня доля.

А дитячі образи закарбовуються у пам’яті на все життя і багато хто до кінця днів не може вибачити кривдників • Цілу історію читай у свіжому номері газети ЯСНО Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост