Для чого закарпатцям стільки корів? Більше 65 відсотків населення планети взагалі не переносить молоко

Дієтичні рекомендації 2020 року від міністерства сільського господарства США проігнорували тривожні дані про непереносимість лактози 65 відсотками населення світу. За даними національного інституту здоров’я, це число ще вище серед темношкірого населення, латиноамериканців та азіатів, пише газета ЯСНО.

• Золотце, купи газету ЯСНО

Вживаючи молоко, цим людям стає погано. При цьому в недавно оновлених рекомендаціях говорилося, що американцям слід вживати 3 склянки молока на добу! Це рішення було піддано різкій критиці. Там говорилося, що особливо важливо пити молоко людям низького соціально-економічного становища і це при тому, що більшість людей в цій країні не переносять лактозу в молоці. Однак вони думають, що мають це робити і продовжують пити молоко, хворіти та страждати. Їм стає погано і вони думають, що у них якась проблема з кишечником. Та як тільки вони припиняють вживати молочні продукти, усі проблеми миттю зникають.

Тож чому в дієтичних рекомендаціях є категорія продуктів харчування, від яких більш ніж половині населення планети стає погано?  Чому міністерство сільського господарства продовжує схвалювати непотрібні і шкідливі для здоров’я продукти у вкрай деспотичній формі?

Ці рекомендації  проігнорували не лише непереносимість лактози в певних групах населення, з’являлося все більше доказів зв’язку між молочними продуктами та хронічними захворюваннями. Наприклад, дослідження, що включало понад мільйон учасників, показало, що у чоловіків, які їли молочні продукти, була до 65 відсотків вища ймовірність розвитку раку простати. У той час як ті, хто дотримувався рослинного харчування, мали на 36 відсотків менший ризик його розвитку. Інше дослідження 2020 року показало, що вживання однієї чашки коров’ячого молока в день збільшує ризик раку грудей у ​​жінок на 50 відсотків, а від двох-трьох чашок ризик збільшується на цілих 80 відсотків. І це недавнє дослідження підтверджують сотні інших, які показують зв’язок між споживанням молочних продуктів і хронічними захворюваннями, включаючи рак.

Але міністерство сільського господарства США продовжує просувати молочні продукти, особливо з огляду на те, що інші великі медичні установи відмовляються від рекомендації цих продуктів. Наприклад, у Канаді молоко перестали рекомендуватися як незамінний компонент дієти після того як представники індустрії втратили можливість впливати на ці рекомендації.

Вперше дієтичні рекомендації були засновані на наукових даних. При складанні всіх попередніх рекомендацій запрошувалися представники харчової промисловості. Вони мали право голосу і брали участь у зустрічах за закритими дверима. Але в 2020 році питання полягало в тому, чому інші уряди зволікають зі зміною своїх рекомендацій, не кажуть людям, що вони стануть здоровішими, якщо перестануть їсти м’ясо, молоко, сири, сметану, яйця… • Цілу статтю читай у свіжому номері газети ЯСНО Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост