До України їдуть 500 тисяч доз COVID-вакцини – Степанов

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявляє, що перші 500 тисяч доз вакцини від коронавірусу вже їдуть до України з Індії.

Про це глава МОЗ повідомив у Фейсбуці.

«Сьогодні особисто проконтролював відвантаження першої партії вакцин AstraZeneca (CoviShield) з заводу-виробника в індійському місті Пуне. 500 000 доз вакцини їдуть до України і далі будуть розподілені між регіонами згідно з планом МОЗ», – написав він.

За його даними, зараз вакцина транспортується до Мумбая. «Далі – довгий шлях вантажним літаком з зупинкою в Стамбулі і вже днями вакцина прибуде до України», – зазначив Степанов, підкресливши, що під час транспортування буде дотримано всіх температурних вимог, які необхідні для збереження якості вакцин.

Міністр пояснив, що Oxford/AstraZeneca – це спільна розробка Оксфордського університету та британсько-шведської компанії AstraZeneca, що має потужності для виробництва в Індії. Вакцина проти COVID-19 випускається під назвою CoviShield, вона перекваліфікована ВООЗ та рекомендована до екстреного використання. Serum Institute постачає свою продукцію в 140 країн світу.

ЗакарпатПост