Закарпатська облрада звернеться до прокуратури через паркан навколо Невицького замку

Депутати Закарпатської облради звернуться до прокуратури з проханням перевірити законність обмеження доступу до Невицького замку власником приватного комплексу “Верховина”.

Про це заявив голова постійної комісії з питань транскордонного співробітництва, розвитку туризму та рекреації Закарпатської облради Михайло Кіш на засіданні сьогодні, 22 лютого, передає пресслужба Закарпатської облради.

“Голова Комісії Михайло Кіш підняв питання вільного доступу закарпатців та туристів краю до історичної пам’ятки — Невицького замку. Наразі підхід утруднено через те, що власники туристичного комплексу «Верховина», який знаходиться на замковій горі, перегородили дорогу, котра веде до пам’ятки архітектури, та пустили її в обхід по важкодоступній місцевості. Облрада вчергове звернеться до кінцевого бенефіціара споруди з проханням організувати безперешкодний прохід для відвідувачів замку. Якщо ж прохання обласної ради буде знову проігноровано, депутати мають намір звернутися до прокуратури з проханням перевірити законність обмеження руху та привласнення дороги загального користування на замковій горі,” – йдеться в повідомленні.

ЗакарпатПост