“За дружину платять золотом” – українка про життя в Туреччині

Маріанна Кайя чотири роки живе в Ізмірі з чоловіком та донькою. Вийшла заміж за тука. Українка займається вихованням дитини та впроваджує українську культуру в новій родині.

” В Туреччині прийнято платити за дружину золотом. Суму викупу називають батьки нареченої. Дружина іноземка це тут постійні витрати. Адже чоловікам доводиться вкладати в подорожі, улюблені продукти, які тут коштують дорого, поїздки додому, оформлення документів”, – каже Маріанна, пише gazeta.ua

Перед переїздом треба вивчити і узгодити, все до деталей, щоб не було сюрпризів, таких як зміна віри, зміна імені, хтось погоджується на це і це їхнє право і вибір.

” Я обговорила питання віри, але не знала про ім’я. Турецькій родині було важко вимовляти моє ім’я, але я відстояла і чоловік мене підтримав. Адаптації дуже допомагала підтримка чоловіка, він робив максимально все, щоб мені було комфортно, ми часто кудись їздили, гуляли, я вивчала Туреччину. Дуже допомагає якесь хобі, коли ти займаєшся улюбленою справою. Купила собі швейну машинку і продовжую шити для своїх і для себе.

Родина святкує українські і мусульманські свята. Родина чоловіка поважає і підтримує українські традиції.

“Туреччина соціальна країна і для своїх громадян вони роблять багато, особливо під час пандемії, де була і грошова допомога і продуктами допомагали малозабезпеченим”, – каже українка.

ЗакарпатПост