Близько 1000 людей за 15 років провів гірський провідник ужгородець Костянтин Балабанов. ВІДЕО

Нагороду “Кращий гірський провідник Закарпаття 2020 року” отримав ужгородець Костянтин Балабанов до Дня екскурсовода. Чоловік розказав, людей у гори водить понад чотирнадцять років.

За майже 15 років Костянтин Балабанов провів у гори близько 1000 людей, повідомляє Суспільне.

“Максимальне задоволення для мене — це гори. І цим задоволенням я можу поділитися з людьми. Я можу організувати їх відпочинок, їх екстрим-відпочинок, таким чином, що це буде для них максимально цікаво, і з другого боку – максимально безпечно. Я це можу зробити для людей: я для цього готувався, у мене є для цього знання, вміння і досить велика практика”, — розповів Костянтин.

Ходити в гори Костянтин почав з батьками у трирічному віці. Розповів: вчився: спочатку у батьків, потім у друзів, згодом — в альпіністів і гірських провідників.

“Я дуже сподіваюся, що колись втілиться моя ідея – організувати асоціацію гірських провідників України і зробити якісь курси гірських гідів”, сказав чоловік.

За цей час Костянтин побував окрім України у горах Грузії, Норвегії, Румунії, Італії та Австрії. Та, чоловік каже, людей найчастіше водить на Чорногору, що на Закарпатті.

“Обираю той час, коли найменше туристів – це весна – початок літа, коли люди бояться вийти в гори самі, — розповів Костянтин. — Взимку обов’язково Чорногора-Мараморос. Гори різні і дуже красиві, влітку ми бачимо один ландшафт, одні краєвиди, а взимку приходячи на ту саму локацію, ви просто не впізнаєте, що ви стояли на цій точці і не впізнаєте повністю нічого”.

Костянтин підрахував: за понад 14 років пройшов горами майже 60 тисяч кілометрів.

ЗакарпатПост