Site icon zakarpatpost.net

Близько 1000 людей за 15 років провів гірський провідник ужгородець Костянтин Балабанов. ВІДЕО

Нагороду “Кращий гірський провідник Закарпаття 2020 року” отримав ужгородець Костянтин Балабанов до Дня екскурсовода. Чоловік розказав, людей у гори водить понад чотирнадцять років.

За майже 15 років Костянтин Балабанов провів у гори близько 1000 людей, повідомляє Суспільне.

“Максимальне задоволення для мене — це гори. І цим задоволенням я можу поділитися з людьми. Я можу організувати їх відпочинок, їх екстрим-відпочинок, таким чином, що це буде для них максимально цікаво, і з другого боку – максимально безпечно. Я це можу зробити для людей: я для цього готувався, у мене є для цього знання, вміння і досить велика практика”, — розповів Костянтин.

Ходити в гори Костянтин почав з батьками у трирічному віці. Розповів: вчився: спочатку у батьків, потім у друзів, згодом — в альпіністів і гірських провідників.

“Я дуже сподіваюся, що колись втілиться моя ідея – організувати асоціацію гірських провідників України і зробити якісь курси гірських гідів”, сказав чоловік.

За цей час Костянтин побував окрім України у горах Грузії, Норвегії, Румунії, Італії та Австрії. Та, чоловік каже, людей найчастіше водить на Чорногору, що на Закарпатті.

“Обираю той час, коли найменше туристів – це весна – початок літа, коли люди бояться вийти в гори самі, — розповів Костянтин. — Взимку обов’язково Чорногора-Мараморос. Гори різні і дуже красиві, влітку ми бачимо один ландшафт, одні краєвиди, а взимку приходячи на ту саму локацію, ви просто не впізнаєте, що ви стояли на цій точці і не впізнаєте повністю нічого”.

Костянтин підрахував: за понад 14 років пройшов горами майже 60 тисяч кілометрів.

ЗакарпатПост

Exit mobile version