В Україні заблокують 426 сайтів. До переліку потрапив і один закарпатський

Мова йде про сайт http://www.uzhgorod.top.

Із повним переліком сайтів можна ознайомитись тут.

Суд постановив заблокувати доступ до 426 сайтів, серед яких низка російських та українських медіа, а також популярна у Росії блог-платформа LiveJournal.

Як повідомляє Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації, Голосіївський суд постановив “накласти арешт на майнові права інтелектуальної власності, які виникають у користувачів мережі під час використання вебресурсів “. Він також зобов’язав інтернет-провайдерів закрити доступ до сайтів.

У список заблокованих сайтів потрапили зокрема українські Novosti.ua, Ватра, Захід медіа” та Infopressa, а також російський РБК та платформа LiveJournal.

Рішення ухвалено за ознаками вчинення кримінального правопорушення передбаченого ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу – шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Ухвала слідчого судді підлягає негайному виконанню та може бути оскаржена безпосередньо до Київського апеляційного суду впродовж 5 днів з дня її оголошення.

ЗакарпатПост