Закарпатець розвіяв міфи про німецькі автобани

Про німецькі автобани на Закарпатті чули майже всі. Їх ставлять у приклад українським дорожникам, ними захоплюються, а кому поталанило ними проїхатися, вдома постійно порівнюють їхню якість із місцевими автошляхами.

Інформатор газети ЯСНО розповів про гордість Німеччини. Протягом двох місяців від проїхав більше 30 тисяч кілометрів, побував у Іспанії, Франції, Польщі, Голландії, Німеччині.

Автобани – візитна картка Німеччини і предмет особливої ​​гордості її жителів. В даний час їх мережа становить, в цілому, майже 13 тисяч кілометрів і є однією з найбільших в світі.

Тож існує думка, автобани без обмежень. Частково це так. Однак на них існують вказівники з рекомендованою швидкістю – 110, 120, 130 кілометрів. Загалом приблизно на третині відрізків німецьких автобанів не розженешся, оскільки швидкісний режим там обмежений. Це, в цілому, кілька тисяч кілометрів.

Крім того, часом на них не можна летіти зі швидкістю світла і через те, що покриття часто ремонтують. Ідеалісти німці прагнуть, аби кожен клаптик дороги був ідеальним. Це, звісно, правильно. Ще однією особливістю автобанів є пробки поблизу великих міст.

Будувати супердороги у Німеччині почали ще у 1913 році, хоча дехто вважає, що автобани – надбання Гітлера. Звісно, при ньому автобани також будувалися, але найбільше дорогами там зайнялись після війни, адже за той час їх було поруйновано

Зараз багато туристів їдуть до Німеччини саме заради того, аби проїхатися мережею швидкісних автодоріг. Причому серед любителів гострих відчуттів є  тільки жителі сусідніх країн, але навіть американці та китайці • Цілу статтю читай у свіжому номері газети ЯСНО Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост