Зараз час для урядів інвестувати у створення нового м’яса

2020-й став роком, коли люди соціально дистанціювалися, щоб звести до мінімуму поширення хвороби. Але виробники м’яса продовжували робити протилежне. 95 відсотків м’ясної продукції Великобританії надходить з промислових фірм США. А в Китаї останній випадок бубонної чуми у липні став нагадуванням про те, що хвороби минулого все ще становлять загрозу, пише газета ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

 Вчені відзначили, що багато зі спалахів хвороб, зареєстрованих у 2020 році, мали місце в Азії, відомій своїм жорстоким поводженням з тваринами і відсутністю законів про їх захист. У цьому була частка правди. У міру зростання добробуту попит на м’ясо особливо курку та свинину в Азії виріс в геометричній прогресії. Наприклад, з 1968 по 2005 рік населення Китаю виросло менше ніж удвічі, у той час як поголів’я свиней збільшилася майже в 100 разів, а популяція курей збільшилася більше ніж в тисячу разів.

Цей приголомшливий масштаб споживання створив нові можливості і для виробників рослинної їжі, що прагнуть переробити систему. Пандемія в 2020 році прискорила ці зміни у меню людей на користь рослин і з’явилося  все більше  бажаючих відмовитися від раніше нав’язаних джерел білка, побоюючись за безпеку харчових продуктів.

Зараз час для урядів інвестувати у створення нового м’яса. Світ досяг точки, коли на планеті так багато худоби, що ми стикаємося з проблемами з підтриманням роботи цієї системи і ланцюжки поставок зараз, як зізнаються багато представників галузі, знаходяться під величезним тиском. Так що ми наближаємося до переломного моменту. Наразі набуває поширення у всьому світі 3d друк стейків і яловичини на рослинній основі. Відомі шеф-кухарі починають успішно імітувати смак і текстуру традиційного продукту. Дійшло до того, що найбільші виробники м’яса у світі почали пропонувати споживачам веганські продукти, аби втримати свій бізнес. Незважаючи на пандемію, 2020 рік став роком, коли веганська їжа стала дійсно популярною • Цілу статтю читай у свіжому номері газети ЯСНО Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост