Спортсмени, що відмовились від м’яса, показують набагато кращі результати

Зараз усе більше і більше людей відмовляються від м’яса й молочних продуктів і переходять на рослинне харчування. Ми рухаємося до рослинної революції, світ змінюється, попит на ці товари просто занадто високий. Людям потрібні продукти, які мають такий же смак, або кращий  і які коштують стільки ж або менше. Зростання індустрії рослинного м’яса і розвиток технологій його виробництва  – це одна з найбільш захоплюючих перспектив, пише газета ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Ми  знаємо, що це – їжа майбутнього і  хоч м’ясна промисловість за останні кілька років намагалася зупинити ріст попиту на рослинну їжу різними способами, у 2020 році її тактика ставала все більш відчайдушною. У  серпні м’ясна промисловість намагалася лобіювати в Євросоюзі закон про заборону на рослинні бургери. Через це сільськогосподарський комітет Європарламенту хотів навіть заборонити такі слова як бургер, ковбаса, сир і йогурт для опису продуктів рослинного походження. Якби заборона на рослинні бургери поширилася на виробників веганських продуктів, вони б змушені були  придумати нові назви, наприклад, «овочеві диски», або «овочеві трубки».  

Показово, що все більше спортсменів відмовляються від м’яса і показують у спорті все кращі і кращі показники на рослинному харчуванні. Вони кажуть, що стали більш енергійними, у них з’явилася більша сила волі та покращилися показники здоров’я.

Крім того, науковці Стендфортського університету довели, що перехід на рослинне молоко замість коров’ячого має позитивний вплив на людей, зменшує рівень холестерину і фактор ризику захворіти на серцево-судинні захворювання.

Це було підтверджено дослідженням 2020 року, яке показало, що у 84 відсотків діабетиків 2 типу після відмови від тваринної їжі нормалізувався рівень глюкози в крові. І навпаки, група, яка їла тільки м’ясо, майонез та страви з молока і яєць за 8 тижнів почала хворіти • Цілу статтю читай у свіжому номері газети ЯСНО Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост