АНОНС. Смертельні ігри дітей в Інтернеті

Хоч зараз дітям вчитися без Інтернету стало майже нереально через пандемію,  періодичне впровадження дистанційного навчання, яке нав’язується державою, та рідко коли батьки задумуються, що ще їхні сини та доньки роблять із телефоном у руках чи перед екранами комп’ютерів. І це – не завжди ігри… є набагато гірші розваги, які можуть закінчитись смертю, пише газета ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Кілька років тому в Ужгороді серед школярів був популярним флешмоб – перебігти дорогу посеред потоку автомобілів і зняти цей горе-подвиг на телефон та виставити в соціальній мережі. Кілька разів мало не сталася трагедія. На щастя, тоді забили на сполох і патрульні, і самі ж батьки… і такі страшні ігри на дорозі припинилися. Торік у Хусті мав місце інший флешмоб. Діти стрибали з високих будівель – часто старих закинутих котелень. Друзі ж усе мали зняти на телефон і так само виставити в Інтернеті. Тоді один хлопчик вистрибнув із вікна другого поверху і лише якесь Боже провидіння вберегло його від страшних наслідків. Хлопець обійшовся переломом руки, а його батько, коли дізнався справжню причину вчинку сина провів із ним таку виховну роботу, що той стрибати більше не буде точно ніколи в житті.

Але далеко не всі ігри заради популярності в Інтернеті закінчуються благополучно. На щастя, на Закарпатті про випадки смерті нічого не відомо, але в інших областях України таке є. І мова йде зовсім не про «Синій кит», або «Момо», популярні свого часу. Це – вже у минулому. Тепер діти знімають екстремальні відео, аби стати відомими і залишитись живими, але не завжди так виходить.

Нещодавно на Київщині померла 12-річна учениця одного з ліцеїв … І все через дитячі пустощі. Дві семикласниці прямо під час перерви випили величезну дозу таблеток – у результаті одна загинула, інша з отруєнням опинилася в реанімації. Зараз поліція встановлює, як дітям вдалося придбати препарати, а сама новина одразу розлетілася на сайтах. Подібна історія сталась і в Умані на Черкащині з двома восьмикласницями. Обидві вони випили ті ж таблетки, але вижили. Це викликає підозри того, що школярки у різних регіонах подивилися в Інтернеті те саме відео, яке називається «Випий 40 таблеток і подивися, що буде»  й вирішили повторити трюк.

На переконання представниці Департаменту захисту дітей Офісу Генерального прокурора Юлії Усенко, «на державному рівні необхідно вживати заходів, що зведуть до мінімуму вплив ігор, відео, чатів та інших зовнішніх чинників на дітей, сприятимуть їх здоровому психологічному розвитку та готовності до дорослого життя» • Цілу історію читай у свіжому номері газети ЯСНО Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост